Op zoek naar leverkleurige flatcoated retriever?

leverkleurige flatcoated retriever
Geschiedenis van de Toller Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland.
Iets meer dan honderd jaar geleden, in het district Little" River" in Yarmouth" County" in het zuidwesten van Nova Scotia, gebruikte de jagers ook lokhonden die net zoals de MicMac" Indian Dog" waterwild naar de kant lokte precies zoals de vos dat deed. Deze honden waren het resultaat van kruisingen met de verschillende retrievers, waaronder waarschijnlijk Leverkleurige flatcoated retriever, Golden retriever, bruine spaniël, Ierse Setters, labrador en gele Border Collie achtige honden.
Home dutch-dvotion.
Opleiding gevolgd in Barneveld. BTW: NL 199 578 643 B01. IBAN NL35 INGB 068755 8379. Welkom op de website van Dutch D'Votion. Onze Dual Purpose kennel. Raad van Beheer. Flatcoat Retriever Club. Belgische Retriever Club. Franse Retriever Club. Wij hebben Flatcoated Retrievers en. Standaard Dashond Ruwhaar. De website is nog onder constructie, maar u kunt alvast een kijkje nemen. Dutch D'Votion' Graceful Guide is drachtig van Dutch D'Votion' King of Kisses. GRACE IS BEZIG MET HAAR BEVALLING. Meer info via nestpagina O-nest en dagboek- O-nest. ook op locatie buitenland. Dutch D'Votion' Cute Challenge Keetje" is in Denemarken gedekt door Jiggers Tarka Lovely Falcon. Op 09-02-20 kregen we 6 pups.
Flat-coated retriever - Wikipedia.
Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. FCI groep 8: retrievers en waterhonden. Amerikaanse cockerspaniël Amerikaanse waterspaniël Barbet Chesapeake Bayretriever Clumberspaniël Curly-coated retriever Duitse wachtelhond Engelse cockerspaniël Engelse springerspaniël Fieldspaniël Flat-coated retriever Golden retriever Ierse waterspaniël Kooikerhondje Labrador-retriever Lagotto romagnolo Nova Scotia duck tolling retriever Perro de agua español Portugese waterhond Sussex-spaniël Welshe springerspaniël Wetterhoun. Zie de categorie Flat-Coated Retriever van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Vind een artikel. Hulp en contact. Links naar deze pagina. Deze pagina citeren. Downloaden als PDF. In andere projecten.
Flatcoated Retriever: een spontane en actieve hond Dier en Natuur: Huisdieren.
De Flatcoated Retriever komt in twee kleuren voor, de zwarte en de leverkleurige kleur. De meeste Flatcoats zijn zwart. De schofthoogte is voor een reu tussen de 58 en de 61 centimeter, voor een teef ligt de schofthoogte tussen de 55 en 58 centimeter. Het gewicht van een reu hoort tussen de 25 en de 35 kilogram te liggen, voor teven is dit tussen de 23 en de 30 kilogram. Als je een Flatcoated Retriever aanschaft moet je je bewust zijn van het karakter van deze hond. Flatcoated Retrievers zijn vriendelijke, enthousiaste honden vol van zelfvertrouwen. Daarnaast is het een intelligente hond die graag leert. Ook zijn de Flatcoats heel actief, het is daarom van belang dat ze genoeg beweging krijgen. Ze houden er van om te apporteren en zwemmen vinden ze ook prachtig. Waar de Flatcoat duidelijk verschilt van de andere Retrievers is zijn activiteit. Waar andere Retrievers op latere leeftijd wat slomer worden zal de Flatcoat altijd actief zijn. Hij is ook later volwassen dan de andere Retrievers en geduld is vereist voor de opvoeding van een Flatcoated Retriever.
Nesten.
James is met vlag en wimpel geslaagd. Wij verwachten dat deze combinatie een bijdrage levert aan het werkend Flatcoated Retriever bestand in Nederland. Wij denken dat James en Nura stabiele, sociale en werklustige nakomelingen zullen geven. De pups zullen graag voor de baas willen werken, maar zoals een echte Flatcoat betaamt, ook eigen ideeën hebben.
Apporterende honden - WILDBEHEEREENHEID SUSTEREN/GRAETHEIDE.
Aard: Staat bekend om zijn onbuigzame karakter en zal in het algemeen een strenge behandeling niet dulden. Heeft een kalme, doorzettende aard, maar is niet toeschietelijk en hecht zich meestal maar aan één of twee personen. Bijzonderheden: De dikke vacht heeft geen bijzondere verzorging nodig. Engels ras; de basis voor dit type hond is gevormd door de St. Johns dog, Spaniëlvariëteiten, Pointers en Setters. Hieruit ontstond de Wavycoated Retriever, die dus de voorloper was van de Flatcoated Retriever. Algemeen voorkomen: Een vrolijke, levendige en actieve hond van middelmatige grootte, met een intelligente uitdrukking, die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. Schofthoogte: reuen 58-61 cm, teven 55-58 cm. Gewicht: reuen 25-35 kg, teven 22,5-30, kg.
Flatcoated retriever - Hondencentrum.
door kruising met de Collie veranderde de vachtstructuur en werd zijn naam vervangen door de huidige benaming. Toch kan de herkomst van de Flat teruggevoerd worden naar de golven van de Britse havens waar houtschepen aanmeerden die 'Lesser' Newfoundland honden'' vervoerden. Deze honden werden wellicht verkocht aan Britse jachtopzieners. Door zorgvuldige fokkerij werd het in de jaren zestig in ere hersteld. Flat Coated Retrievers zijn intelligente gezelschapshonden die veel beweging nodig hebben. Een Flatcoated retriever opvoeden. Een Flatcoated Retriever is intelligent en inventief, bij gebrek aan een consequente opvoeding en voldoende aandacht verveelt de hond zich en gaat janken en zich uitlleven op het aanwezige meubilair.
de Flatcoated Retriever Paddy Doerak, van pup tot jachthond.
Het blijft zonder meer een werkhond, met een vriendelijk karakter. De flatcoated retriever komt voor in twee kleurvariaties, zwart en leverkleurig, waarvan zwart de meest voorkomende is. De schofthoogte voor reuen is 58-61 centimeter en voor teven 55-58 centimeter. Het gewicht ligt voor de reuen van 25 tot 35 kilogram en voor teven van 23 tot 30 kilogram. De schedel van een Flatcoated Retriever is plat en gematigd breed met een lichte stop tussen de ogen. De ogen zijn van middelmatige grootte. Net zoals bij andere retrieverrassen komen heupdysplasie en gewrichtsproblemen voor hoewel fokkers stellen dat de mate van voorkomen wat lager ligt binnen dit ras. Epilepsie en diabetes op hogere leeftijd zijn ook voorkomend. De levensverwachting ligt gemiddeld tussen de tien en veertien jaar. Zoeken naar: Zoeken. Meest recente berichten. ik heb je lief. Doerak heeft zijn SJP-C behaald! Op vakantie, natuurgebied Campina. Categorieën Categorie selecteren. van alles wat.
De Flatcoated Retriever Werkende Flatcoated Retriever Groep.
Voor veel mensen is het een feit dat deze weinig mogelijkheden hebben om met de Flatcoated Retriever mee te gaan op jacht. De meest voorkomende apporterende honden zijn de Labrador Retriever en de Golden Retriever. Die honden zijn relatief eenvoudiger te trainen dan de Flatcoat, en kunnen ook op jongere leeftijd al worden ingezet in de praktijk. Mede daardoor worden Flatcoats nog relatief weinig gezien in het jachtveld, al zijn ze er wel. In het jachtveld valt de Flatcoat vooral op door de stijl van werken en zijn elegante manier van bewegen. Menig gastheer en geweer is verrast door de Flatcoat met fantastische markeerapporten, waterwerk en nazoeken. Ook is het setterbloed in de aderen van de Flatcoat soms terug te zien, want de Flatcoat wil nog wel eens ruim veld nemen en met een hoge neus werken. Ze werken daarbij meer op de wind dan op de geur van de grond.
Flatcoated Retriever - 10 weetjes over deze vrolijke hond - Hondenfun.
Een Flatcoated Retriever is een perfecte huishond, mits hij maar voldoende beweging en aandacht krijgt! Oorsprong van de Flatcoated Retriever. De Flat-Coat is een van de oudste van de retriever-rassen. Zijn ontwikkeling begon in de 19e eeuw, er was een nieuw type gespecialiseerde jachthond nodig was. Het schieten van vogels in de vlucht, in plaats van op de grond, werd steeds populairder en een hond die dood en gewond wild kon ophalen was noodzakelijk. Welke honden precies aan de basis staan van het ras zijn niet duidelijk, maar er wordt aangenomen dat het gaat om een kruising van de Newfoundlander en enkele van de grootste spaniëls, setters en pointers.
Het verhaal van Dylan Eukanuba. Het verhaal van Dylan Eukanuba.
Dylan is een zeven jaar oude flatcoated retriever. Hij woont met zijn eigenaren Mike en Sarah en hun andere flatcoated retriever, de 13-jarige Apollo, in de Engelse regio West Sussex. Dylan kwam bij zijn nieuwe familie toen hij nog een puppy was.

Contacteer ons