Op zoek naar sta ik op de zwarte lijst nationale bank?

sta ik op de zwarte lijst nationale bank
Centrale voor kredieten aan particulieren FOD Economie.
Het positieve luik van de Centrale bevat de gegevens van alle lopende consumentenkredietovereenkomsten en hypothecaire kredieten die in België werden toegekend. In het negatief luik, de zogenaamde Zwarte lijst, bevat alle wanbetalers die hun kredieten niet tijdig hebben terugbetaald. Nadat u uw situatie hebt rechtgezet, blijven uw gegevens nog 12 maanden bewaard. Het is niet omdat u opgenomen bent in een bestand dat de kredietgever u het gevraagde krediet niet zal toekennen. Hij zal u wellicht bijkomende vragen stellen om de redenen voor de moeilijkheden in het verleden te vernemen en te weten of uw huidige situatie al dan niet vergelijkbaar is met de situatie op het ogenblik dat u moeilijkheden had. 16 februari 2022. NBB-Centrale voor kredieten aan particulieren. Laatste nieuws voor dit thema. Studie van de impact van AI op de economische reglementering. Universele bankdienst, een oplossing voor consumenten met weinig of geen digitale toegang. Van bank veranderen?
sta ik op de zwarte lijst nationale bank
Geld lenen als u op de zwarte lijst staat.
Meer informatie nodig? Bel of mail ons: 03.866.59.51 - info@interkrediet.be. Welke zwarte lijst houdt u tegen om geld te lenen? Kredietverstrekkers in België moeten ieder consumentenkrediet, persoonlijke lening of hypothecair krediet aan particulieren melden aan de Nationale Bank van België. Die melding komt in een database, die dezelfde kredietgevers raadplegen als u zich tot hen wendt voor een nieuwe lening. Zo zien ze onmiddellijk welke financiële verplichtingen u hebt en of u als kandidaat-kredietnemer in aanmerking komt. Als u voor één of meer lopende leningen een betalingsachterstand hebt van 3 maanden moet uw kredietinstelling de achterstallige betalingen aan de Nationale Bank melden. U wordt dan beschouwd als een wanbetaler en komt op een lijst met probleemkredieten terecht, de zogenaamde 'zwarte' lijst. De zwarte lijst is geen strafmaatregel of een schandpaal. Integendeel, het is een instrument in de strijd tegen overmatige schulden. De lijst beschermt niet alleen kredietverstrekkers, maar ook consumenten tegen het risico lopen van leningen die ze niet kunnen terugbetalen. Denk niet: 'ik' sta op de zwarte lijst'' maar denk 'ik' word beschermd door de zwarte lijst'. Als u op de zwarte lijst staat, kunt u geen bijkomende lening meer afsluiten.
Hoe weet je of je op de zwarte lijst staat? Uw persoonlijke lening.
Ze moeten hiervoor overigens wel geregistreerd zijn bij het CKP en over een speciaal elektronisch certificaat beschikken. Je gegevens liggen dus niet zogezegd op straat maar worden beschermd en de Zwarte Lijst is alleen in te zien door organisaties die daar speciale toestemming voor hebben. Heb je als particulier zelf eigenlijk ook recht op inzage van de Zwarte Lijst bij de CKP? En zo ja, hoe moet je dit dan aanpakken? We leggen het je hieronder uit. Sta ik op de Zwarte Lijst? Om voor jezelf na te gaan of je op de Zwarte Lijst staat, kun je altijd contact opnemen met het CKP. Er zijn geen kosten verbonden aan het inzien van je eigen gegevens. Je kunt deze dus altijd gratis raadplegen. Je kunt dit op drie manieren doen.: Via het internet. Je kunt je gegevens en een eventuele vermelding op de Zwarte Lijst bij het CKP online inzien met behulp van een elektronische identiteitskaart. Je kunt je gegevens bij het CKP opvragen door een brief, voorzien van een kopie van je identiteitsdocument, te sturen naar de Nationale Bank België.
Sta ik op de 'zwarte' lijst'' van wanbetalers? nbb.be.
Sta ik op de 'zwarte' lijst'' van wanbetalers? Sta ik op de 'zwarte' lijst'' van wanbetalers? Hoe kom ik op de zwarte lijst? Als u geld leent voor privédoeleinden, dan moet u dat uiteraard terugbetalen. Als u een krediet hebt afgesloten en u betaalt uw schuld te laat of helemaal niet terug, dan moet de kredietverlener de bank, de verzekeringsonderneming, de financieringsmaatschappij dat melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank.
Kredietnodig.be Zwarte lijst.
Lenen voor renovatie en verbouwingen vanaf 2,85, jkp. Woonkrediet vanaf 1,33, debetrentevoet - 25 jaar. Partners gezocht - Klanten aanbrengen. Iemand die op de zwarte lijst staat betekent dat die persoon omwille van achterstallige betalingen van zijn krediet door de kredietgever werd gemeld op de kredietcentrale ckp van de nationale bank als slechte betaler. Voor bijkomende info klik hier. Als u geld leent voor privédoeleinden, dan moet u dat uiteraard terugbetalen. Als u een krediet hebt afgesloten en u betaalt uw schuld te laat of helemaal niet terug, dan moet de kredietverlener de bank, de verzekeringsonderneming, de financieringsmaatschappij dat melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank. U komt dan op de 'zwarte' lijst van wanbetalers terecht. Dat is vervelend, want doordat kredietgevers verplicht zijn de lijst te raadplegen voordat ze een krediet toekennen, zult u moeilijk een nieuwe lening of een nieuw krediet kunnen krijgen. Als u als consument geschrapt wilt worden van de zwarte lijst van wanbetalers, dan hoeft u zelf geen stappen bij de Centrale te ondernemen. Na vereffening van uw schuld is de kredietgever namelijk wettelijk verplicht om de betaling binnen acht dagen aan de Centrale voor kredieten aan particulieren te melden.
Hoe kan ik zien of ik op de zwarte lijst EPIS sta? - CasinosBelgie.be.
Vanaf de dag ontvangst geldt er een wachttijd van drie maanden. Stel bijvoorbeeld dat uw verzoek op 1 september wordt ontvangen door de Kansspelcommissie, dan is uw toegangsverbod per 1 december opgeheven. 2 Responses to Hoe kan ik zien of ik op de zwarte lijst EPIS sta?
Lenen met zwarte lijst zonder onderpand Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be.
Geld lenen Creditvite. Geld lenen Kredietpartner. Vormen van krediet. Lening op afbetaling. Lening voor vakantie. Snel lenen met geldreserve. Autolening voor jongeren. Lening tweede hands auto. Goedkoopste persoonlijke lening. De Beobank Mastercard. Extra World MasterCard. World travel mastercard. De Beobank Visa kaart. Krediet zonder bank. Krediet zonder CKP afsluiten. Lenen met zwarte lijst. Lenen met zwarte lijst zonder onderpand. Lenen met zwarte lijst met onderpand. Omniumverzekering Fietsverzekering en. Santander Consumer Bank. Partners van Kredietje. Lenen met zwarte lijst zonder onderpand. Lenen met zwarte lijst zonder onderpand. U wilt een lening maar de zwarte lijst houdt u tegen? En u heeft geen onderpand? Op zich hoeft dit niet echt direct een probleem te zijn. Er zijn vaak toch nog mogelijkheden om een lening te verkrijgen of om te zorgen dat u geld op uw rekening kunt krijgen. Het meest eenvoudige is als u zelf geld heeft natuurlijk. Als u een spaarrekening heeft, of snel iets kunt verkopen dat u niet of nauwelijks gebruikt is dat natuurlijk de meest voordelige oplossing. Geld van uw spaarrekening zal altijd voordeliger zijn dan een lening afsluiten. Waar kunt u een krediet aanvragen van 501 euro tot 50000 euro aan een aantrekkelijke rente?
'Zwarte' lijst'' van wanbetalers Vlaanderen.be.
'Zwarte' lijst'' van wanbetalers. Gedaan met laden. U bevindt zich op: 'Zwarte' lijst'' van wanbetalers 'Zwarte' lijst'' van wanbetalers. Als u geld leent voor privédoeleinden, dan moet u dat uiteraard terugbetalen. Als u een krediet hebt afgesloten en u betaalt uw schuld te laat of helemaal niet terug, dan moet de kredietverlener de bank, de verzekeringsonderneming, de financieringsmaatschappij dat melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren opent in nieuw venster van de Nationale Bank. U komt dan op de 'zwarte' lijst'' van wanbetalers terecht. Dat is vervelend, want doordat kredietgevers verplicht zijn de lijst te raadplegen voordat ze een krediet toekennen, zult u moeilijk een nieuwe lening of een nieuw krediet kunnen krijgen. Als u als consument geschrapt wilt worden van de zwarte lijst van wanbetalers, dan hoeft u zelf geen stappen bij de Centrale te ondernemen.
Hoe raak ik van de zwarte lijst? - Geld lenen.
Ben u op de lijst terecht gekomen door oplichting of misbruik een schriftvervalser, iemand die u identiteitsgegevens heeft gebruikt om een krediet af te sluiten leg dan meteen klacht neer bij de politie en neem contact op met de bank die uw gegevens aan de Centrale heeft bezorgd. Kan ik echt geen lening aangaan zelfs al sta ik op de zwarte lijst? Bij Ferratum maakt het niet uit of u op de zwarte lijst staat.
Sta ik op de zwarte lijst van leningen? De Standaard.
Ik vernam onlangs dat er een zwarte lijst bestaat van mensen die hun lening niet op tijd betalen. Hoe kan ik weten of ik al dan niet op die zwarte lijst sta '' Dat vroeg ons Francine De Clerck uit Heist. 'Enwat' kan ik doen als ik onterecht op de lijst sta?
Faqs - Veelgestelde vragen - Geld lenen en leningen.
Een persoonlijke lening is mogelijk net als een geldreserve. De aanvrager moet een identiteitsbewijs hebben en zowel alleenstaanden als gehuwden mogen een krediet aanvragen. Een andere eis is de beschikking hebben over een bankrekening in Nederland of België. Bovendien moet de aanvrager in een van deze landen woonachtig zijn. Een andere eis heeft betrekking op het inkomen. Bijvoorbeeld uit een voltijds baan of als er sprake is van meerdere jaren achtereen gewerkt te hebben bij een uitzendbureau. Er moet voldoende inkomen zijn om de schuld in te lossen. Een registratie op de zwarte lijst leidt tot een afwijzing. Zelfstandigen moeten minimaal al twee jaar aan de slag zijn. Geld lenen via kredietkaart. Een kredietkaart is handig om aankopen mee te doen. Bij het in bezit krijgen van een kredietkaart is er sprake van een registratie bij de Kredietcentrale van de Nationale Bank. Als het gaat om een kredietkaart met kredietopening. Er is op voorhand al een limiet vastgesteld voor gebruik van de kaart.

Contacteer ons